X

אנחנו בשביל נט משתתפים בצער המשפחות השכולות, מקווים להחלמת הפצועים ומצפים להשבת החטופים במהרה

בתקווה שנוכל לחזור לימים שקטים ולטיולים בטבע.

X סגור תפריט אודות שביל נט שירות לקוחות הרשמה למועדון לקוחות הזמנת מפות מפות באנגלית שביל נט דיגיטל מפות מיוחדות מיפוי בהזמנה מכירת חומר מסלולי הליכה ורכיבה מבצעים עדכונים מאמרים צור קשר

ערכת הולכים בשביל ישראל

 

 

הולכים בשביל ישראל

 

הקדמה:


שביל ישראל, השביל הארוך והמפורסם בארצנו, באורך של 992 ק“מ חוצה את כל קשת נופי ארצנו. מנחלי האיתן של אצבע הגליל, יערות האלונים של הגליל התחתון, רכס הכרמל, דרך חופי מישור החוף, הרי ירושלים ירוקי העד ומרובי המעיינות, גבעות השפלה, ועד למכתשי הנגב, קניוני הערבה והרי אילת המשוננים. השביל שנבנה ותוכנן בהשראת שביל האפלצ‘ים, עובר במסלולו דרך אתרי הטבע והמורשת המרכזיים בארצנו. אין ספק שזהו אחד מפלאי הארץ וההולך חווה במרחק קצר יחסית מגוון נופים כל כך רחב. השביל שהיה בתחילתו מעוזם של טיילים מנוסים הפך היום לנחלת הכלל, ולאורכו ניתן לפגוש קבוצות, בודדים וטיילים מכל הגילאים ההולכים בעקבות הסימון הייחודי, כתום כחול לבן. חלק מההולכים עושים את השביל לסרוגין בסופי שבוע וחלק הולך אותו ברצף במשך חודש וחצי עד חודשיים. זוהי חוויה ייחודית שאין לה אח ורע ואין ספק שהשביל הוא יותר מעוד טרק. הזמן, החוויות והמרחק מנוחיות היום יום בהחלט משפיעים ומשנים משהו בזווית הראיה על החיים ועל ארץ ישראל.

 

על המפות והנופים שבדרך:

 

עדכון מה- 1/9

המקטע הראשון של שביל ישראל מקיבוץ דן לתל חי בוטל !

הביטול בוצע בגלל בעיות בשמירה על בטיחות המטיילים בשל הליכה מסוכנת לצד הכבישים במקטע זה.

המקטע הראשון והאחרון בשביל ישראל יהיה מעכשיו בתל חי.

 

מפה מספר 1 אזור הגליל

אזור הגליל הוא אזור נפלא למטייל בזכות שילוב של יערות סבוכים ירוקי עד, מעיינות שופעים, מצוקים רמים ורכסים משתפלים. בנופים אלו פזורים עתיקות ושרידים מפוארים הנמצאים כאן משחר האדם, ומשגשגות אוכלוסיות מגוונות של בע“ח כגון צבאים, עופות דורסים, שועלים ואף זאבים.

שביל ישראל באזור זה עובר דרך המצוקים הרמים של רמת נפתלי אל השבילים העתיקים שבפסגת המירון, ממצוק הארבל מחוף הכנרת אל הר תבור ודרך נחל ציפורי אל רגלי הכרמל. ההולכים בשביל יזכו לביקור במבצרים ובחורבות עתיקות הניצבים כעדות לעבר המפואר של אזור הגליל, לטבילה במעיינות הנובעים בפינות חמד ובנוף הרים ירוק ומהפנט.

השביל בקטע זה משיק למקומות ישוב רבים ולכן אפשרויות הלינה וההצטיידות מרובות. אך שימו לב, תמיד כדאי לתכנן מראש ולא לסמוך על מוצא של הרגע האחרון. באזור זה כדאי עדיין להצטייד בביגוד חם ולקחת בחשבון את האפשרות של גשם

 

מפה מספר 2 הכרמל, מישור החוף והרי ירושלים

רכס הכרמל לא בכדי זכה לכינוי ”ההר הירוק כל ימות השנה“ שגובהו הרם, הקירבה לים, היערות המכסים את פסגותיו וריבוי פרחי הבר ובעלי החיים הופכים אותו לפנינה ירוקה המקשטת את ארצנו.

מישור החוף הצפוני, אזור מישורי ורחב ידיים הנושק לים. בו חופים לבנים ומבודדים למרגלות מצוקי כורכר, לגונות ומפרצים נסתרים, נחלים שוקקי חיים ופינות חמד בצל אלוני תבור רמים. באזור זה אשר רובו היה ביצה רק עד לפני כמאה שנים, פזורים חורבות ומבנים רבים החושפים את מאבקם ההיסטורי של מתיישבי האזור להקים בית בארץ ישראל.

הרי ירושלים בהם קיים שילוב יפה כל כך בין חורבות העבר לבין הנוף הטבעי הדרמטי של ההרים. באזור זה שבמשך אלפי שנים היה הפרוזדור בין העיר ירושלים לים יפגוש המטייל חורבות בנות אלפי שנים טובלות בחורש ירוק, דרכים רומיות, מצודות צלבניות על ראשי הרים, בורות מים, גתות ובתי בד חצובים בסלע. הרי ירושלים ידועים גם בזכות עשרות המעיינות הנובעים בצלעות ההרים ובואדיות. חלקם זרזיפים דקים של מים, וחלקם מעיינות שופעים הממלאים בריכות בנויות. השביל בקטע זה משיק למקומות ישוב רבים ולכן אפשרויות הלינה וההצטיידות מרובות. אך שימו לב! תמיד כדאי לתכנן מראש ולא לסמוך על מוצא של הרגע האחרון. באזור זה כדאי עדיין להצטייד בביגוד חם ולקחת בחשבון את האפשרות של גשם

 

מפה מספר 3 השפלה, בקעת ערד, והמכתשים

קטע זה של השביל מכיל את המעבר ממרכז הארץ הירוק, המיושב והצפוף אל המרחבים האין סופיים של המדבר.

אזור השפלה מאופיין בשדות רחבי ידיים ובגבעות משתפלות. לאזור זה עבר מפואר בן אלפי שנים, מתקופת התנ“ך ועד ימינו, מערות מסתור, תלים גדולים ושרידים רבים זרועים בכל גבעה ועמק. זהו אזור של גבעות שחלקן מכוסה ביערות אורנים שניטעו ע“י קק“ל, בהם חניונים רבים וחלקן מכוסה בחורש ים תיכוני יפה, שעם בוא האביב מתמלא במרבדים צבעוניים של פריחה.

אזור בקעת ערד מהווה את אזור החיץ בין המדבר לאזור דרום השפלה. זהו אחד הקטעים היפים בשביל בו יורדים מהרי יתיר המיוערים אל הבקעה הצחיחה. זהו אזור המחבר בין נוף של שדות ויערות למרחבים צחיחים, בין קיבוצים ומושבים למאהלי בדווים, ובין אויר הרים ופינות מוצלות לאבק המדבר ושמש קופחת. הגיע הסוף למקלחות היומיות, ארוחות השחיתות והמימיות המלאות... הגעתם למדבר.

אזור המכתשים זהו אחד האזורים המרשימים והייחודיים של שביל ישראל בפרט ושל ארצנו בכלל. הנופים הדרמטיים, קירות המצוקים הנישאים, המעלות התלולים והנופים עוצרי הנשימה שבסופם. כל אלו מהווים את יריית הפתיחה של הקטע המדברי שמגיע במלוא הדרו. כאן כבר צריך לתכנן מראש ולדאוג להטמנת מים ומזון בסוף כל יום. לבדוק את מיקומכם במפה כדי להגיע לחניון לפני החושך, ולתכנן מראש איפה תהיה ההפסקה הבאה. הימים ארוכים ומתישים אך הנוף, השקט הכמעט אלוהי ומיליוני הכוכבים בלילה שווים כל טיפת זיעה.

 

מפה מספר 4 מכתש רמון, הערבה והרי אילת

הקטע האחרון אך הארוך ביותר של השביל. הקטע מתחלק לשלושה חלקים מרהיבים ויש אף אומרים שהם היפים ביותר בשביל.

אזור נחל צין ומכתש רמון הוא אחד האזורים היפים ומיוחדים בארצנו. קשה להישאר אדישים ליופי של אזור זה, לעוצמתו, למרחביו, לשקט ולהדר. לא בכדי התפתחו במדבר הדתות המונותיאיסטיות. לא בכדי בחר בן גוריון לחיות את שני אל מול מצוקיו הנישאים של נחל צין. אחד מהמראות _ העשורים האחרונים לחייו בשדה בוקר וכן להיקבר שם המרהיבים לאורך השביל הוא הירידה מראש מצוק מכתש רמון אל ליבו, מכאן הופכים השבילים לשבילי חתחתים שעקבות אדם אינם מראה שכיח לאורכם, אלו הם אחדים מאזורי הספר האחרונים שנשארו בתוליים ללא גישה לרכבי השטח וגלגלי הג‘יפים. חוויה מרגשת ומחשלת כאחד.

אזור הערבה הינו אחד מחבלי הארץ הנרחבים בארץ אך מספר התושבים בו קטן. תנאי החיים ומזג האויר קיצוניים, הצמחייה המעטה ונוף ההרים הדרמטי, יוצרים את אחד האזורים הפחות נגישים לאדם אך למרות כל אלו חוצות את הערבה דרכי מסחר עתיקות ולאורכן חאנים ומצודות רבות. בתוך ערוצי הנחלים הקניוניים נמצאים מעיינות וגבי מים קרירים ובערוצים הרחבים נוף סוואנה אפריקאי.

הרי אילת הם הדובדבן שבקצפת, הסיום המרהיב של המסע. רכס ההרים המצוקי והנוף הנשקף מכל פסגה מזכיר את המסע שחלף אך באותו זמן את הדרך שעדיין לא הסתיימה. זהו אחד האזורים הפחות ידידותיים למטייל אם בגלל הריחוק ממקורות מים, הקניונים הצרים והעמוקים או בגלל המיעוט בעצים ובצל. ההולכים בו מגיעים מיומנים ועמוסי חוויות אך אי אפשר שלא להתפעל ולהתרגש נוכח נופים אלו. תנשמו כל רגע וזכרו כל ליל כוכבים ליד המדורה...

 

הכנות לשביל:

 

מומלץ לצאת לשביל מוכנים פיזית ומנטאלית:

פיזית: כדאי לעשות טיול עם הציוד שתיקחו, המשלב לפחות יום של לינה בשטח על מנת להרגיש שהתיק, הנעליים ושאר הציוד  ”יושבים“  עליכם בצורה טובה. בנוסף, זה יעזור לכם לקבל תחושה של הליכה עם משקל וייתן לכם מושג על כמה והאיזה אוכל אתם רוצים / צריכים לקחת. כדאי מאוד לתכנן את ימי ההליכה מראש ולקבוע איפה ישנים ומצטיידים מחדש במים ומזון

מנטאלית: מומלץ לא לעשות את השביל לבד (אם כי יש רבים שיחלקו על כך) לכן בחירת בן הזוג או הקבוצה למסע הוא עניין חשוב לא פחות מבחירת נעליים נוחות.

 

נושאים חשובים:

 

מזג אויר

התקופה היחידה בה לא מומלץ לעשות את השביל הוא הקיץ מיוני עד אוגוסט. אם כי גם בחורף צריך להתארגן בהתאם, העונות האידיאליות הן הסתיו והאביב.

 

מים

נושא המים בשביל הוא נושא חשוב ביותר. לאורך המסלול ישנן מעט מאוד נקודות בהן ניתן למלא מים ממקורות טבעיים כמו מעיינות וגם אלו מחייבים טיהור לפני השתייה. אי לכך רוב מקורות המים בהם תשתמשו יהיו בישובים שלאורך השביל. חשוב מאוד לדעת בכל יום איפה נקודות המים שלאורך השביל בכדי שלא יהיו ”הפתעות“. מומלץ לנצל את נקודות המילוי לשטיפת הכלים או לרחצה גם אם הם לא במקום הלינה שלכם כך שהמים שתקחו עליכם יהיו לשתייה בלבד. באזור הדרום נושא המים הוא מורכב מעט יותר אך לא מסובך. חשוב! קחו לפחות 5 ליטר לשתייה ליום וזכרו שיהיו ימים בהם תאלצו להטמין מים מראש בנקודת הלינה שלכם. תוכלו לעשות זאת בעצמכם, בעזרת חברים או בעזרת מלאכים ומתנדבים. תמיד הטמינו יותר מים ממה שאתם סוחבים בזמן ההליכה גם כדי ”למלא את המאגרים“ וגם כי לא לשטוף כלים אחרי 3 ימים זה כבר די מגעיל...

בכל מקטע ישנה התייחסות לנקודות המים במסלול, למקומות ההטמנה ולדרך ההגעה אליהם בעזרת רכב רגיל או (4X4).

 

מזון והצטיידות

נושא המזון הוא עניין אינדיבידואלי מאוד והוא משפיע באופן ישיר על המשקל שתיקחו. יש אנשים שיעדיפו לאכול פירות יבשים ואורז במשך שבועות ולסחוב משקל קל ויש כאלו שייקחו קופסאות שימורים והעיקר שיהיה קינוח בצהריים. כמובן שהשילוב בינם הוא המומלץ. באזור הדרום, בו נקודות הישוב דלות, ולא תמיד המכולת בישוב פתוחה כשתגיעו בסוף היום, כדאי להצטייד במזון בסיסי. כזה שיחזיק מספר ימים ולא ישקול הרבה כמו פירות יבשים, תבשילי אורז, קטניות, ירקות קשים, טחינה וכדומה.

 

מלאכי שביל

לאורך השביל במקומות ישוב רבים ישנם אנשים אשר מיוזמתם ומטוב ליבם החליטו לעזור ולהעניק מזמנן למען מטיילי שביל ישראל. כולם ישמחו להגיש לכם עזרה אם במקום ללון, הטמנת מים או אפילו במקלחת חמה וכוס קפה. אנא זכרו כי האנשים הללו עושים זאת מרצונם הטוב ויכול להיות שלא תמיד יתאפשר להם לעזור לכם לכן נסו להודיע לפחות יום יומיים מראש על הגעתכם, ולא ליפול עליהם ברגע האחרון ולהעמיד את ה“מלאך“ במצב לא נעים בו הוא אינו יכול לעזור. בנוסף התנהגו בהתאם לכללי האירוח גם והשתדלו להשאיר את מקום האירוח כפי שקיבלתם אותו (למען המטיילים הבאים). חשוב לציין, ניסינו להביא את רשימת המלאכים העדכנית ביותר אך תמיד ישנם שינויים, באינטרנט ישנן מספר רשימות מלאכים המתעדכנות על בסיס קבוע.

 

עדכונים לגבי תוואי השביל

 

מומלץ להתעדכן לגבי עדכונים בתוואי שביל ישראל באתר של החברה להגנת הטבע.

 

כמה טיפים

- מאוד כדאי שתמיד יהיה משהו מתוק בתיק להרמת המורל באמצע יום ארוך וקשה או באמצע עלייה ארוכה

- בימי הליכה ארוכים כדאי לפתוח את היום בארוחת בוקר גדולה שתיתן לכם אנרגיה, א. צהריים קלה כריכים ופירות יבשים שיתנו לכם כוח אך לא יעייפו אתכם ולבסוף א. ערב חמה ומזינה

- תמיד תזכרו שהכי גרוע זה להילחץ! לכל צרה יש פיתרון הגיוני ובר מימוש גם אם זה לא נראה כך באותו רגע

 

קבצים למכשירי ניווט ופרופיל גבהים:

 

הכנו עבורכם קובץ  GPSשל השביל לפי המקטעים המופיעים במפות. ניתן לפתוח את הקובץ בGOOGLEERTH  ולקבל פרופיל גבהים של

כל מקטע בשביל. כמו כן ניתן להוריד את הקובץ למכשיר ניווט ולהשתמש בו בזמן הטיול. .

 

כיצד להשתמש בקבצי ה- GPS

בקישור- "שביל ישראל מקוטע" ישנו קובץ KML אחד המחולק לפי המקטעים המומלצים. את הקובץ ניתן להמיר או להעלות כמו שהוא למכשיר ניווט או לסמארטפון ולהשתמש בו בתכנון מקדים ותוך כדי ההליכה בשביל. 

במידה והאפליקציה או ומכשיר הניווט אינו מאפשר קריאה של קובץ המורכב ממספר מקטעים. יש להשתמש בקובץ הנמצא ב" שביל ישראל- מקטע מאוחד" בו יש קובץ  GPS המכיל את כל השביל כמקטע אחד או להוריד כל מקטע בנפרד. 

בנוסף ניתן להעלות כל אחד מהקבצים הנ"ל לGOOGLE ERTH ולקבל נתונים של פרופיל גבהים ומרחקים בתוך כל מקטע.

 

כיצד לייצר פרופיל גבהים בGOOGLE ERTH

מורידים את קובץ ה GPS למחשב האישי
מעלים את תוכנת  GOOGLE ERTH. ופותחים את הקובץ file-open-“file name”
כעת ניתן לראות את הקובץ על גבי התוכנה בצורת קו.
מניחים את הסמן על המקטע המבוקש ולוחצים במקש הימני בעכבר. נפתחת חלונית
 בוחרים “show elevation profile” ונוצר בחצי התחתון של המסך פרופיל גבהים של המקטע.

 

הדפסת הפרופיל
edit- copy image  ואז "הדבק" בתוכנה שיכולה לקרוא קבצי תמונה word, powerpoint… דרכה תוכלו להדפיס את התמונה

הערה: אפליקצייה שביל נט באייפון אינה יכולה להציג מסלולים המורכבים מיותר ממקטע אחד. ניתן להשתמש בקבצי המקטעים בנפרדים או בקובץ שב"שביל ישראל מקטע מאוחד"

 

 

מקטע 1 מבית אושיסקין לתל חי סוג:  מטיבי לכת  אזור: גליל  אורך: 13 קושי: קל
מקטע 2 מתל חי למצודת יעש- (תוואי המסלול מעודכן 2015) סוג:  מטיבי לכת  אזור: גליל  אורך: 21 ק"מ קושי: בינוני
מקטע 3 ממצודת ישע לנחל דישון סוג:  מטיבי לכת  אזור: גליל  אורך: 21 ק"מ קושי: בינוני
מקטע 4 נחל דישון לחורבת חממה סוג:  מטיבי לכת  אזור: גליל  אורך: 11 ק"מ קושי: בינוני
מקטע 5- מחורבת חממה לחניון המירון סוג:  מטיבי לכת  אזור: גליל  אורך: 11 ק"מ קושי: קשה
מקטע 6 מחניון המירון לחוקוק סוג:  מטיבי לכת  אזור: גליל  אורך: 18 ק"מ קושי: בינוני
מקטע 7 מחוקוק ליער שוויץ (תוואי המקטע מעודכן 2015) סוג:  מטיבי לכת  אזור: גליל  אורך: 17 ק"מ קושי: בינוני
מקטע 8 מיער שוויץ למושבה כנרת סוג:  מטיבי לכת  אזור: גליל  אורך: 12 ק"מ קושי: קל
מקטע 9 מהמובשבה כנרת לצומת גזית סוג:  מטיבי לכת  אזור: גליל   אורך: 27 ק"מ קושי: קשה
מקטע 10 מצומת גזית לנצרת סוג:  מטיבי לכת  אזור: גליל  אורך: 18 ק"מ קושי: קשה

יש לך 0 מוצרים בסל
להזמנה
מועדון לקוחות שביל נט לקבלת מידע מבצעים והטבות,
מלאו את הפרטים הבאים: